ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΦΑΓΗΤΑ

                                            ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ Κ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

ΥΛΙΚΑ ENA ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ

6 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ

3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

1 ΚΡΟΚΟ ΑΥΓΟΥ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΤΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΣΕ ΑΛΕΥΡΩΜΕΝΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ. ΑΛΕΥΡΩΝΟΥΜΕ Κ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΩ   ΜΕΡΙΑ. ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΣΤΗ. ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ. ΣΕ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΕΤΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΗΡΟΥΝΙ Κ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ. ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ. ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ Κ ΤΟ ΤΥΛΙΓΟΥΜΕ ΣΑΝ ΡΟΛΛΟ. ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ 15 ΚΟΜΑΤΙΑ. (ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΕΝΑ ΣΑΛΑΜΙ Κ ΤΟ ΚΟΒΕΤΕ ΣΕ ΧΟΝΤΡΕΣ ΦΕΤΕΣ). ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΜΑΤΙΑ ΞΑΠΛΩΜΕΝΑ  ΣΕ ΤΑΨΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΡΩΣΕΙ ΛΑΔΟΚΟΛΑ Κ ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΥΓΟ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΨΗΘΟΥΝ Κ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΟ ΧΡΩΜΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΓΙΑ 20 – 25 ΛΕΠΤΑ.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 

ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΑΣΑΤΟ

ΥΛΙΚΑ 800 γραμ. χοιρινό από λαιμό

λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι

7-8 μεγάλα κρεμμύδια

αλάτι κ πιπέρι

1 κρασοπότηρο λευκό κρασί

1 κουταλιά της σούπας βούτηρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζετε ένα τεφάλ τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεστένεται. Κόβετε το κρέας σε μέγεθος καρυδιού. Το πλένεται κ χωρίς να το σκουπίσετε το ρίχνετε στο καυτό τηγάνι. Αφήνετε το κρέας να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές ανακατεύοντας κ μέχρι να εξατμισθούν όλα τα υγρά του. Ρίχνετε το ελαιόλαδο κ συνεχίζεται να ανακατεύεται. Ρίχνετε μέσα κ τα κρεμμύδια κομένα σε χοντρές φέτες. Αλατοπιπερώνετε κ σβύνετε με το κρασί. Αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Χαμηλώνετε κατά 1/3 τη φωτιά κ σκεπάζετε να σιγοψηθεί κ να μαλακώσει το κρέας κ τα κρεμμύδια χωρίς να προσθέσετε καθόλου νερό. Αυτό είναι κ το μυστικό για να γίνει νόστιμο το φαγητό σας. Θα χρειαστεί περίπου 1/2 ώρα να σιγοβράσει. Δοκιμάστε αν είναι τόσο μαλακό όσο το θέλετε κ προσθέστε το βούτηρο. Αφήστε να πάρει μια βράση κ να μελώσει η σάλτσα. Συνοδέψτε το με πατάτες τηγανητές κ πράσινη ωμή σαλάτα. Καλή επιτυχία.

 

ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΑΛΑ ΚΡΕΜ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ Αυτό το φαγητό είναι από τα αγαπημένα μου κ το φτιάχνω όταν έχω λίγο κρέας κ περισσότερα στόματα. Κατ’ αρχάς δεν είναι απαραίτητο να έχετε φιλέτο. Μια χαρά είναι κ το χοιρινό σνίτσελ (προσωπικά έτσι το φτιάχνω). Με 2 σνίτσελ τρώμε 4-5 άτομα κ χορταίνουμε. Δοκιμάστε το κ θα με θυμηθείτε. Το άλλο θετικό σ’ αυτή τη συνταγή είναι ότι αν δεν έχουμε όλα τα υλικά δεν υπάρχει πρόβλημα. Βάζουμε ότι έχουμε κ σε ποσότητες που μας ικανοποιούν στη γεύση. Φτιάξτε το μια φορά με τα υλικά που σας δίνω κ την επόμενη πειραματιστείτε.

ΥΛΙΚΑ 200 γραμ. μπέικον κομένα σε λωρίδες

2 σνίτσελ χοιρινά κομένα σε χοντρές λωρίδες

1 κουτάκι μανιτάρια κομένα

1 μεγάλη πράσινη πιπεριά σε φέτες

1/2 κρασοπότηρο λευκό κρασί

1 μικρή κρέμα γάλακτος

λίγο εβαπορέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε τηγάνι που έχει κάψει ρίχνουμε το μπέικον κ ανακατεύουμε να μαραθεί κ να βγάλει το λιπάκι του. Αφαιρούμε το μπέικον κ βάζουμε τα κομάτια του κρέατος να σωταριστούν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια κ τις πιπεριές. Σωτάρουμε ελαφρά, προσθέτουμε το μπέικον κ σβύνουμε με το κρασί.Χαμηλώνουμε τη φωτιά κ σκεπάζουμε. Μετά από 10 λεπτά δοκιμάζουμε το κρέας αν είναι μαλακό κ αν χρειάζεται αλατοπίπερο. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να πάρει μια βράση κ να δέσει η σάλτσα (αν δείτε ότι σας έπηξε πολύ προσθέστε λίγο εβαπορέ).  Το φαγάκι αυτό συνοδεύει όμορφα ένα σπυρωτό πιλάφι. Καλή επιτυχία.

Υποβολή απάντησης

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Log Out / Αλλαγή )

Google+ photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Log Out / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: